با وجود سخن درباره پیشرفت در مذاکرات کویت پیش بینی میشود عربستان نبرد علیه یمن را شدت بخشد. عربستان در این اقدام به همپیمانان و ائتلاف خود تکیه خواهد کرد. کشورهای ائتلاف اکنون به خوبی مفهوم گشایش جبهه جدید و خطرات و پیامدهای نبرد در جنوب عربستان را درک کردهاند. این کشورها به حجم نتیجه مستقیم این نبرد در درون عربستان هم پی بردهاند.
با وجود همه این مسائل سعودیها بازهم به قمار و ماجراجویی تازهای روی آوردهاند تا شاید بتوانند به پیروزی دست یابند. هر چند این پیروزی در سطح رسانهای و با کشتن کودکان و زنان در اردوگاه پناهندگان یمن باشد. شاید این پیروزی به آنان پس از شکستهای پی در پی در منطقه آرامش دهد.
اما واشنگتن با احتیاط بسیار تحولات تازه میدانهای نبرد عربستان و به ویژه جنگ یمن را دنبال میکند. آمریکا خدمات رایگان بسیاری به عربستان در جنگ علیه یمن تقدیم کرد. مجهز کردن عربستان به بانک اهداف پایگاههای نظامی و انبارهای سلاح ارتش یمن و گروه مردمی انصارالله نخستین و واپسین خدمات آمریکا به عربستان در جنگ یمن نبود. اکنون از اظهارات برخی سیاستمداران و نظامیان آمریکا آشکار است حمایت واشنگتن از ریاض در حمله به یمن هنوز هم ادامه دارد. هر چند ادارههای تصمیم گیری آمریکا از پیامدهای آینده این نبرد نگران هستند.
نگرانی آمریکاییها از پراگماتیسم واشنگتن ناشی میشود که در به یغما بردن نفت کشورهای حاشیه خلیج فارس از تنگه باب «المندب» خلاصه میشود. آمریکا نگران است که روی دادن جنگ میان کنشگران منطقه در این مسیر مانع به وجود آورد. قدرتهای منطقهای درک کردهاند که ماجراجویی تازه عربستان در مرزهای جنوبی و شعله ور ساختن فتیلههای تازه جنگ، پیامدهای خطرناکی برای منطقه و ثبات شکننده آن دارد. پیامدهای این نبرد سرنوشت ساز خواهد بود. برپایه نتایج این نبرد، بیشتر بحران منطقه و همچنین بحران یمن حل نخواهد شد. مرحله آینده در کنار پیشگوییهای بسیار، مرحله شگفتیها خواهد بود.